Časy, kdy jste si na snídani dávali jen kávu jsou pryč. Rok 2021 jasně hlásí návrat snídaně, které sestávají z těchto superfoods.
Snídaně ze superfoods, které budou kralovat roku 2021: Nebude vás nafukovat a zhubnete
Rok 2021 se bude nést ve znamení zdraví a s ním souvisejícím jídelníčkem. Trend, kdy jediné, co jste si ráno dali byla šálek horké kávy, je fuč. Důraz na snídaně se klade stále více a pokud jste si k nim ještě nenašli cestu, velmi rádi vás na ně přesvědčíme.
Důvod, pro který mnoho lidí nesnídali, byl ten, že se po nich necítili hned z rána komfortně. Nafouklé břicho, špatné trávení, jednoduše diskomfort.
Ovesné vločky vás zbaví nafukování a zlepší trávení
Základ dne by měly tvořit teplé snídaně. Ovesné vločky jsou ideálním startérem dne. Vysvětlíme však, proč jejich nejíst syrové a za studena. Na to, abyste si k nim našli cestu, musíte vybírat ty, které jsou rozdrceny na malé kousky. Vyhnete se tak tomu, že vám budou zůstávat v krku a dráždit vás, nemluvě o úplně jiné chuti. Vločky převařte v horkém rostlinném mléce – sójovém nebo ještě lépe mandlovém, chutná výtečně. Stačí povařit pět minut, takto se rozpustí a nasáknou.
Díky obsahu vlákniny jsou lehce stravitelné a podporují činnost střev.
Raw nebo hořká čokoláda
Řeč je o čokoládě, která má opravdu vysoký podíl kakaa, tedy nad 70-80%. Obsahuje vysoké množství antioxidantů, vitamin E. Své zastoupení zde má i vitamin B. Kromě toho je zdrojem draslíku, který snižuje tlak či hořčíku, který přispívá k uvolnění svalstva a předchází vzniku křečí. Najdeme v ní i zastoupení železa potřebného pro krvetvorbu či měď, která posiluje cévy.

avokádo
Pokud jste se zalekli, co dělá mezi sladkými snídaní avokádo, vyvedeme vás z omylu. Avokádo má samo o sobě neutrální chuť připomínající máslo. Pokud zralé avokádo smícháte s banánem a hořkou čokoládou, dosáhnete čokoládový pudink. Kdo chce může použít med nebo kokos. Avokádo obsahuje nenasycené mastné kyseliny, je bohatým zdrojem draslíku, vitamínu K, kyseliny listové a vitaminu C. Je to také antioxidant.
bobuloviny
Silné antioxidanty, které oddalují stárnutí a jsou důležitou prevencí vůči kardiovaskulárním a onkologickým onemocněním. Snižují vysokou hladinu cholesterolu a snižují tlak. V závislosti na druhu bobulovin jsou bohaté na vitaminy, nejvýše však na vitamín C, K, ale i E. Pomáhají při problémech s trávením a omlazují nejen tělo, ale i pleť.